Carregant esdeveniment

« All Events

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Codi postal, codi global

24/1/2018

gener 24 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Trobada al Gran Saló – Codi postal, codi global

 

El professor de la Johns Hopkins, Adnan Ali Hyder, va publicar en un dels seus estudis la mítica frase per la que hom el recordarà. Sentencià: “pensa global i actua local”.

 

Pensar en gran, menjar-se el món…aquesta megalomania sempre s’ha associat a la globalitat com un mercat immens i inabastable sinònim de riquesa i prosperitat.

 

Més associada a l’economia i a les finances que no pas a la medicina i al medi ambient, la globalitat, com un ganivet esmolat pot presentar tants avantatges com inconvenients.

 

En salut, per exemple, la globalitat potser sinònim de viralització però també de recursos, investigació i transmissió del coneixement.

 

Heus precisament, aquí, l’objectiu d’ISGlobal, abordar la salut com un fenomen global per fer-lo així abastable.

 

No es tracta tant d’eixamplar límits sinó d’aplicar totes les eines necessàries a la recerca i a la investigació.

 

Avui, segons Antoni Plascència, director de la institució, el que acaba determinant l’esperança de vida és el codi postal i no el codi genètic.

 

Aplicant principis d’equitat s’han eradicat durant el segle XX malalties com la Verola i la pòleo però encara hi ha molta feina per fer.

 

IsGlobal treballa des de Barcelona per tot el món amb una xarxa d’investigadors i centres de recerca i hospitalaris amb aquesta filosofia, de pensar en gran, per fer cada vegada més petita la fractura de salut entre rics i pobres.

 

 

Sovint, els interessos econòmics i polítics poden evidenciar misèries en l’avenç científic com aquesta: “Research without action is pointless”. Clarament, si la recerca queda en un calaix és inútil.

 

L’Antoni Placència ens va convidar a la reflexió sobre el seu pensament global amb uns generosos principis d’equitat: si som capaços de connectar diverses recerques, experiments, científics d’arreu aconseguirem una xarxa que generarà informació. Però aquesta informació, ordenada, pensada i vista amb creativitat crea valor, progrés i benestar.

 

Detalls

Data:
gener 24
Hora:
6:30 pm - 8:00 pm
esdeveniment Category: