Carregant esdeveniment

« All Events

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Comunicació per salvar vides

30/3/2017

30 març, 2017 @ 8:00 am - 6:00 pm

Trobada al Gran Saló – Herois de les paraules

 

Colpidora però no menys sabia la sentència del caporal del cos de Bombers de la Generalitat, Sebastià Massaguer: “No és el que més crida el que té més mal”. Sovint, tenir idees de bomber no té molt bona fama. Però mentre hi ha crits d’auxili cal actuar amb tanta agilitat com fermesa. I, aquí, no totes les idees són bones.

 

En una emergència cal prioritzar per resoldre la globalitat del problema. Per fer-ho, cal un capital humà ben organitzat i, “l’organització, requereix jerarquia”, diu Massagué. I és aquesta organització la que ha de funcionar com l’engranatge d’un rellotge.

 

Però en una emergència i, menys, quan hi ha factors climatològics que poden sobrevenir en qualsevol moment no tot és mecànic.

Cal improvisar, sí, però en els bombers, cap circumstància, ni la més sobtada, és deixa en mans de la improvisació. No es fa res d’una forma impulsiva i no reflexionada, perquè, primer, “S’ha de parlar, escoltar i actuar”.

 

I és aquí i en tot moment quan la comunicació ha de ser clara i concisa. “El llenguatge ha d’anar associat al control i a la seguretat”.

Tot i que una cosa és estar segur i l’altra és projectar seguretat…

 

Els bombers són uns herois però el que hem descobert és que no només de salvar persones si apagar focs. Són uns herois, també, del control de les paraules.

 

Detalls

Data:
30 març, 2017
Hora:
8:00 am - 6:00 pm
esdeveniment Category: