Carregant esdeveniment

« All Events

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Què comuniquem quan dormim?

20/4/2017

20 abril, 2017 @ 12:00 am - 6:00 pm

- Gratuït

Trobada al Gran Saló – Dormir és vida

 

Cap cosa és prou important com per fer estar a una persona inconscient durant 7 hores al dia. Bé, sí, n’hi ha una i és el son.

 

Qui no ha tingut el pensament temptador que dormir és perdre temps? Per què dormim? Si no dormim, morim? Què és dormir bé? Joan Santamaria, neuròleg especialista en trastorns del son diu que tècnicament dormir és un estat de desconnexió programada. Mentre dormim les nostres neurones es regeneren. De fet, està demostrat que sinó dormim la nostra capacitat d’assimilar coneixements es redueix en un 40%.

 

Genèticament tenim un nombre d’hores de son que el nostre cos necessita per regenerar-se. Per saber quantes hores necessitem per dormir només cal fer un simple càlcul: el diferencial de les hores que dormim entre setmana a toc de despertador amb les que ho fem sense alarma al cap de setmana. I és que, quan et despertes sol és que el cervell ja ha fet la feina.

 

L’actual societat occidental dorm menys que mai. Però, realment, és quan dormim (i descansem) que hi veiem clar. D’aquí expressions com necessito dormir-ho. –“Però, doctor, i si no dormim bé i, per tant, no descansem?”- “Això és que no estàs en pau amb tu mateix: el sistema nerviós i el son van de la mà”.

 

En pau descansis. RIP.

 

 

Detalls

Data:
20 abril, 2017
Hora:
12:00 am - 6:00 pm
Cost:
Gratuït
esdeveniment Category: