Carregant esdeveniment

« All Events

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Què diuen els extraterrestres?

14/6/2017

14 juny, 2017 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Trobada al Gran Saló – Més robots que extraterrestres

 

Estem sols? Ens podríem comunicar realment amb extraterrestres? En Josep Maria Mainat ho té clar i no és partidari de fer-se moltes il·lusions.

 

Però, en tot cas, ens ha explicat diverses teories científiques que donen una mica de llum.

 

La primera, és la paradoxa de Ferri: Com pot ser que amb el gran nombre de planetes que hi ha l’univers no tinguem cap evidència de vida extraterrestre? Així, el físic Enrico Ferni es pregunta: “Where is everybody“?

 

La clau la podríem trobar a l’equació de Drake que, per fer-nos-la més assequible, en Mainat va calcular en base només a la nostra galàxia. L’astrònom britànic Frank Drake va concebre el 1961 una equació amb el propòsit de determinar la quantitat de civilitzacions que hi podria haver a la nostra galàxia i capaces de comunicar-se. I aquí sí que n’hi ha per a tothom: Per als més optimistes, que el resultat seria de 288.000 civilitzacions, i també per als més pessimistes, que estaríem parlant de 10-7 civilitzacions. Vaja, que l’equació de Drake evidencia que no sabem res de res…

 

En Mainat ha acabat posant l’accent en com les computadores han passat de l’algoritme a la intel·ligència artificial. De programar una màquina a deixar que ella aprengui per si sola.

 

Potser, haurem de deixar de mirar tant el cel per trobar vida extraterrestre, i continuar mirant a la Terra on potser estem gestant noves civilitzacions. ...Sembla que li haurem de prendre la paraula a en Mainat i tornar a convidar-lo per parlar-ne…

 

Detalls

Data:
14 juny, 2017
Hora:
6:00 pm - 8:00 pm
esdeveniment Category: